Tuesday, January 30, 2007

Libanesisk Tabouleh, sallad på persilja




Här kommer ett efterfrågat recept på den Libanesiska salladen tabouleh. Den ska vara sur, så snåla inte med citronen!

Receptet är på ett ungefär, tomaterna är aldrig lika stora, inte heller citronerna eller lökarna. Man får helt enkelt leka med ingredienserna. Jag mäter aldrig men det blir lika gott varje gång ändå. När det står finhackat, så ska det vara finhackat. Inga grova klumpiga hack. Efter att allt hackats och blandats så ska det vila i kylskåp i ca en halvtimma. Blir godare.





  • 1 dl torrt bulgurvete, låt vila i 1 dl vatten så att kornen sväller


  • saften av 3 citroner, man kan ta mindre om man vill, eller mer, efter behag


  • 500 g bladpersilja, finhackat. Är inte persiljan finhackad så tycker många libaneser att det blir konstigt


  • 1 dl hackad färsk mynta, kan dock uteslutas, inte ett måste.


  • 2 finhackade lökar, vill man kan man använda sig av rödlök om man vill ha mildare smak


  • 4 stora tomater finhackade


  • salt, efter behag


  • svartpeppar, efter behag


  • cayennepeppar, efter behag


  • 1 dl olivolja, ungefär
Tabouleh ska helst ätas med en tallrik Hoummus, pitabröd, och andra mezatillbehör, som ni kan hitta här. Smaklig måltid!

2 comments:

Johanna Falk said...

Ljuvligt gott! Älskar libanesiskt!

Linda said...

Ungefär hur många personer räcker en laddning av ovanstående recept till?
/Linda