Friday, January 14, 2011

"Mangold och linssoppa" från Libanon

Ingridienser:


1 stor lök
2 dl linser
2 msk olivolja
1,5 liter vatten
500 gram färsk mangold
1 vitlöksklyfta
100 gram färsk koriander
2 tsk olivolja
1 stor tärnad potatis
2 stora citroner, saften
salt




Börja med att rensa mangolden och tvätta den noga. Hacka sedan den halvgrovt. Skala och finhacka en stor gul lök. Stek den finhackade löken i en stor gryta på medelstark värme i 2 msk olivolja tills den blir genomskinlig.







Lägg sedan i linserna över den stekta löken och häll i 1,5 liter vatten. Låt koka på medelvärme under lock tills linserna blivit nästan mjuka. Under tiden så hackar ni den färska koriandern och pressar, eventuellt mortlar, vitlöken. Stek vitlöken och koriandern i några minuter i ca 1 tsk matolja.



När linserna blir mjuka så läggs den hackade mangolden och den stekta vitlök-korianderblandningen i grytan. Låt allt koka i 5 minuter. Lägg därefter i den tärnade potatisen och låt koka tills potatisen blivit mjuk. Salta efter behag och häll i den pressade citronen precis när ni stänger av spisen. Hur mycket citron som skall användas kan alltid variera beroende på hur rika på citronsaft citronerna är. Smaklig måltid!

1 comment:

Lena said...

Hej,
Detta ska jag ha till middag idag. Tack.
Jag gillar internet skarpt.
Mvh
Lena,
en förkyld slösurfare