Sunday, April 29, 2007

Bomba USA , för den hållbara utvecklingens skull

När någon i vår stora vida värld inte gör som USA vill, då är det sanktioner som gäller och efter det är det krig som står på dagordningen, helst snabbt och slarvigt.

Som kemiingenjör med inriktining på ekoteknink så är jag väldigt insatt i de miljöproblem som existerar och de globla effekterna våra aktiviteter har på de känsliga ekosystemen samt hur viktigt det är med en hållbar utveckling.

Miljömedvetenheten finns hos många men tyvärr finns den inte hos krigsglada Bush. Han insistierar med att terrorisera våra skogar och hav, hans administration vägrar att hjälpa till att rädda de hjälplösa utrotningsrotade djurarterna och kemiska vapen, såsom koldioxidutsläpp, ökar markant och hotar hela människoaten.

Det här leder mig till artikeln jag precis läste som talar om att USA inte vill prata miljö med EU; "USA å andra sidan deltar inte i Kyotosamarbetet och vägrar sätta upp några mål för minskade växthusgaser". Inga direkta nyheter men ändå värt att nämnas.

Jag ställer följande fråga; är det inte dags att USA tar ansvar för sin överkonsumtion och det faktum att deras utsläpp terroriserar oss andra? Terrorims kan tolkas på olika sätt, ett av dem är brott mot miljön och oviljan att ta ansvar. USA som är "Världens största nation", på miljöns bekostnad dock, bör ställas till svars.

Om inte sanktionerna funkar kan vi ju alltid bomba dom.

Dagens bild, "Terrorister" som rensar rent gatorna


Den här bilden tog jag nyss från min balkong. Det är helt enkelt Hizbollahs pojkscouter som plockar upp skräp och rensar rent på gatorna. Om ni tittar på bilden så kan ni se att de är de ackompanjerade av 3 vakter med walkie-talkies klädda i svart. För säkerhetens skull.

Saturday, April 28, 2007

Kommer det att bli krig i Sverige i sommar?

Sannolikheten att det kommer att bli krig i Sverige i sommar är lika med mindre än noll. Men sannolikheten att det kan bli krig i Libanon i sommar är ganska stor, mycket stor.

Snart har det gått ett år sedan det senaste kriget bröt ut och som varade i exakt 33 dagar, men som ingen annanstans i världen så är krigen i Libanon temporära, planerade och upprepas med jämna mellanrum. Därför ställer sig turisterna, som brukar komma hit varje sommar, frågan om det kommer att bli krig den här sommaren också, 2007. Givetvis ställs frågan också av lokalbefolkningen som inte har någonstans att ta vägen när ett eventuellt krig startar, men turisterna kan från ett bekvämt avstånd bestämma om de vill vara delaktiga eller ej.

Jag har fått ett tiotals mail från folk, som jag inte känner, men som undrar hur läget är i Libanon och om det blir krig i sommar. Det jag kan säga är följande; Jag tror inte det blir krig i Libanon i sommar. Israel är den som bestämmer om det blir krig, inte Hizbollah, och vi vet alla att Israel led stora förluster under det förra kriget så de har inte råd med ett nytt krig då opinionssiffrorna talar mot premiärministern Ehud Olmert och besluten han tog förra sommaren.

Konflikter libaneser emellan kan dock äga rum, inte under sommaren, men under den kommande hösten. Varför undrar ni? Jo, det splittrade Libanesiska parlamentet ska under oktober månad nominera och välja ny Libanesisk president, och här råder splittrade meningar i allt. Så till er turister som vill komma och bada, sola och äta i Libanon kan jag bara säga, kom (givetvis kan jag inte ta på mig ansvaret för ett eventuellt krig, är bara en enkel medborgare som siar inför framtiden ;-) , ät så mycket som ni kan men se upp för taxi-chaufförerna som lurar utlänningar på en massa pengar, men se till att ni inte är här till hösten.

Jag tillägnar alla mellanrum i ovanstående text till min kära vän Anders Österberg

Thursday, April 26, 2007

Barrrreen-Merral, Hallå ÄllääärRRRrrr, VA?

Var tog Meral vägen? Ni vet, bar-drottningen, Baren-Meral, dokusåpa-jokern, den turkiska tjejen som hela tiden lyckades vara med i diverse TV-framträdanden. Hon var med i varje bar-säsong, varje dokusåpa och varje panel med sin höga röst och charmiga dialekt. Givetvis var hon aldrig med i några direkt sofistikerade diskussioner, utan hon lyste som solen genom TV3.

Google gav mig följande fakta på wikipedia:

"Meral Kokot Tasbas, Baren-Meral, turkisk-svensk skådespelerska, sångerska och dokusåpadeltagare, född 4 april 1979 i Göteborg, Sverige.

Meral är känd från
dokusåpan BarenTV3, där hon medverkade i samtliga säsonger. Hon hade även ett eget tv-program på TV3 som hette Meral-TV.

År
2000 släppte hon singeln Versene, som hon sjöng på turkiska tillsammans med Marcus Öhrn från dokusåporna Villa Medusa och Fame Factory, vilken blev en stor hitlåt det året både i Sverige och i Turkiet.

Gift med
Emil Kokot mellan 14 april 2004 och 18 april 2005.
Meral medverkade år
2005 i dokusåpan Club Goa på TV3, som hon dock tvingades att lämna på grund av personliga skäl."

Jag tackar alla slags gudar att jag aldrig hörde hennes låt eller såg hennes tv-program. ILHAMDULLILLAH!!!

Sunday, April 15, 2007

Min nya granne är Nasrallahs TV-station!!!

VÄLKOMMEN NASRALLAH!
Ja det är sant. Rycktet har gått bland grannarna ett tag nu och igår fick jag det äntligen bekräftat. Hizbollahs TV-station, Al-Manar, har hittat nytt fäste (efter det att israels armé bombade sönder den förra byggnaden i sommras) och det nya fästet ligger bara några höghus härifrån. Jag körde förbi dem igår kväll bara för att se om det var sant, och visst var det!!! Säkerheten var påtaglig; beväpnade vakter, taggtrådsstängslen och ett onormalt lugn runtomkring. Ska man vara stolt, eller ska man fundera på att sälja lägenheten och köpa lägenhet där risken att området vilken dag som helst kan bombas sönder är mycket mycket mindre än här? Ryktet som har gått bland grannarna talar inte bara om Al Manars nya lokalisering, utan även om att HELA hizbollahs högkvarter och kontor kommer att förflyttas hit till "mitt kvarter". Nu kom jag att tänka på gruppen Latin King´s låt "mitt kvarter", hehe. I alla fall, ville bara upplysa er om min levnadssituation. För övrigt så har redan en granne sålt sin lägenhet och är på väg att flytta till ett annat område, långt bort från "mitt kvareter" där den normala och lugna stämningen snart är ett minne blott.


Går ni in på länken så kan ni titta direkt!