Sunday, April 29, 2007

Bomba USA , för den hållbara utvecklingens skull

När någon i vår stora vida värld inte gör som USA vill, då är det sanktioner som gäller och efter det är det krig som står på dagordningen, helst snabbt och slarvigt.

Som kemiingenjör med inriktining på ekoteknink så är jag väldigt insatt i de miljöproblem som existerar och de globla effekterna våra aktiviteter har på de känsliga ekosystemen samt hur viktigt det är med en hållbar utveckling.

Miljömedvetenheten finns hos många men tyvärr finns den inte hos krigsglada Bush. Han insistierar med att terrorisera våra skogar och hav, hans administration vägrar att hjälpa till att rädda de hjälplösa utrotningsrotade djurarterna och kemiska vapen, såsom koldioxidutsläpp, ökar markant och hotar hela människoaten.

Det här leder mig till artikeln jag precis läste som talar om att USA inte vill prata miljö med EU; "USA å andra sidan deltar inte i Kyotosamarbetet och vägrar sätta upp några mål för minskade växthusgaser". Inga direkta nyheter men ändå värt att nämnas.

Jag ställer följande fråga; är det inte dags att USA tar ansvar för sin överkonsumtion och det faktum att deras utsläpp terroriserar oss andra? Terrorims kan tolkas på olika sätt, ett av dem är brott mot miljön och oviljan att ta ansvar. USA som är "Världens största nation", på miljöns bekostnad dock, bör ställas till svars.

Om inte sanktionerna funkar kan vi ju alltid bomba dom.

1 comment:

Pravda daily said...

Det är ett tecken på att man har för mycket fritid då man kan kläcka så roliga kommentarer!